Top Ad unit 728 × 90

PhytoLife

PhytoLife
Każda porcja suplementu dostarcza organizmowi łatwo przyswajalnego chlorofilu i wielu innych, ważnych substancji roślinnych, pochodzących z traw lucerny i jęczmienia. Suplement jest niezbędnym elementem każdej zaawansowanej diety oczyszczającej.

Skład suplementu



Chlorofilina (rozpuszczalna w wodzie postać chlorofilu) uzyskiwana z lucerny siewnej, jest skoncentrowanym żródłem chlorofilu „a” I „b”. Chlorofilina sodowo-miedziowa posiada silne właściwości  alkalizujące. Działa już na poziomie przewodu pokarmowego.

Ekstrakt z soku jęczmienia - ekstrakt o wysokiej wartości dietetycznej, wynikającej przede wszystkim z obecności licznych witamin: z grupy B, C, E, K, kwasu foliowego, składników mineralnych oraz aminokwasów, enzymów i błonnika. 
Ekstrakt z soku lucerny - wspomaga wchłanianie i przyswajanie węglowodanów, białka, wapnia, żelaza i innych pierwiastków śladowych. Ma korzystne działanie w obszarze trawiennym. Stosowanie ekstraktu z lucerny przyczynia się do podniesienia ogólnego stanu zdrowia.

Olejek miętowy - naturalna substancja aromatyzująca

Zawartość netto : 730 ml.
Wyprodukowano na terenie USA.

Sposób dawkowania



Dodaj 1 nakrętkę lub 1 łyżkę stołową do szklanki wody, dobrze wymieszaj i otrzymany w ten sposób miętowy napój pij co najmniej 1- 3 razy dziennie.

Chlorofil do picia Phytolife można spożywać o każdej porze dnia.

Osoby cierpiące na przykry oddech mogą również stosować płukankę do ust, biorąc kilka łyżeczek produktu na pół szklanki wody.

Suplement najlepiej rozcieńczać z wodą przegotowaną o temperaturze pokojowej lub mineralną niegazowaną.

Bezpieczeństwo i wysoka jakość



  • Jest produkowany i hermetycznie pakowany w USA, zgodnie z normami bezpieczeństwa i jakości: NSF, GMP i aprobata FDA;
  • Składniki do produkcji pochodzą z upraw ekologicznych
  • Skład ilościowy i jakościowy zgodny z wymogami UE;
  • Jest dopuszczony do obrotu w Polsce (aktualny wpis do rejestru GIS);
  • Nie zawiera cukru, jest bezpieczny dla diabetyków;
  • Każda partia składników badana jest wybiórczo pod kątem czystości i mocy działania;
  • Cieszy się uznaniem na rynkach światowych od wielu lat

Producent



Suplement wytwarzany jest dla Synergy Worldwide w słynących z najwyższej jakości zakładach w Utah. Jego produkcja obwarowana jest wieloma normami i atestami. Każdy ze składników podlega wyrywkowej lecz drobiazgowej kontroli jakości między innymi pod kątem zanieczyszczeń metalami ciężkimi. Zakłady te mają 45 lat doświadczenia w produkcji suplementów diety i są jednym z liderów światowych w branży zdrowotnej. Zakłady mają certyfikat NSF GMP.

Dlaczego PhytoLife?



Otaczające nas środowisko jest niestety coraz bardziej zanieczyszczone. Każdego dnia  zagrażają naszemu organizmowi liczne substancje chemiczne. Mogą być one bardzo niebezpieczne - według wielu badań wywołują raka, uszkadzają system immunologiczny i wpływają negatywnie na gospodarkę hormonalną. "Chemia" towarzyszy nam każdego dnia. Sztuczne substancje znaleźć można np. w żywności, wodzie, lekarstwach i zanieczyszczonym powietrzu.

W myśl współczesnych badań, obecnie blisko 30% wszystkich chorób związanych z miejscem naszej pracy jest wywoływana przez substancje chemiczne!

Udowodniono także, że substancje te coraz częściej odpowiadają za alergie oraz nowotwory złośliwe. Dzieje się tak zwłaszcza wtedy, kiedy jesteśmy narażeni na ich działanie codziennie, nieustannie.  Powinniśmy sami znaleźć sposób ograniczenia szkodliwego wpływu tych substancji na nasz organizm.

Produkt oferuje swego rodzaju naturalną ochronę przed niekorzystnym działaniem niebezpiecznych związków, oczyszczając nasz organizm przede wszystkim na poziomie przewodu pokarmowego ale nie tylko. Naukowcy udowodnili bowiem, że mająca właściwości oczyszczające chlorofilina może przenikać do krwi i podróżować w ten sposób po całym organizmie człowieka.

Dzienna dawka chlorofilu zaspakaja dobowe zapotrzebowanie organizmu na zielone warzywa i zapewnia optymalne oczyszczanie układu pokarmowego

Chlorofil



Podstawowym składnikiem Phytolife jest chlorofil – zielony barwnik występujący w większości roślin. Jest to jedyna materia w przyrodzie magazynująca światło słoneczne. Średnio co 10 sekund w organizmie umierają miliony komórek, zastępowane nowymi pobierającymi pokarm z dostarczonych produktów. Ubogi w światło pokarm powołuje do życia komórki nieposiadające dostatecznego poziomu witalności, co w rezultacie przyśpiesza proces starzenia. Zbyt duże spożycie mięsa, nabiału, cukrów, słodyczy, kawy, coli i innych niezdrowych produktów bardzo zakwasza nasz organizm, dając chorobom możliwość rozwinięcia się.
By zachować równowagę kwasowo-zasadową na poziomie 7,35 musimy spożywać artykuły żywnościowe bogate w związki zasadowe, np. warzywa, owoce, pędy i kiełki, owoce w łupinach, niegazowaną wodę mineralną, ziołowe herbaty. Niestety pęd życia i skażona żywność często nie pozwalają nam na utrzymanie zdrowej diety. By zadbać o nasze zdrowie wskazana jest suplementacja chlorofilu, który w istotny sposób zrównoważy naszą złą dietę. Zdaniem naukowców, najbardziej korzystnym dla naszego organizmu jest chlorofil w postaci płynnej (chlorofilina).

Chlorofilina



Główny składnik PhytoLife - chlorofilina - jest solą sodowo-miedziową chlorofilu. W przeciwieństwie do niego samego, jest rozpuszczalna w wodzie.

Bywa stosowana wewnętrznie w celu ograniczania niepożądanych zapachów ciała, w tym także związanych np. z inkontynencją, kolostomią itp.

Ma również właściwości bakteriostatyczne oraz własność wiązania potencjalnie niebezpiecznych związków chemicznych, także karcerogennych.


Zewnętrznie stosowana jest również w leczeniu ran i kontuzji skóry. Używana jest też do sporządzania doustnych płukanek antybakteryjnych. Z uwagi na zasadowy charakter bywa polecana przy problemach natury gastrycznej.

Zakwaszony organizm to  organizm chory



Zdaniem prof. Ragnar Berg, amerykańskiego eksperta ds. żywieniowych, utrzymanie zdrowia zależy bardzo od codziennej diety. Powinna składać się w 20% z produktów kwaśnych, a w 80% z pokarmów o odczynie zasadowym.

W zdrowym ciele współczynnik pH powinien mieścić się w przedziale 7,3-7,4 co odpowiada odczynowi zasadowemu. Dieta bogata w żywność kwaśną w dłuższej perspektywie powoduje podniesienie kwasowości naszego organizmu (zakwasza go), wywołując zaburzenia, stany zapalne, w tym choroby serca, zapalenie stawów, wyższe ciśnienie tętnicze, udary, cukrzycę, wysoki poziom cholesterolu itd.

W obliczu wielu potencjalnych zagrożeń dla zdrowia, czyhających w żywności i napojach (ważna jest jakość wody pitnej), musimy zagwarantować sobie zdrową dietę, zapewniającą właściwy pobór substancji odżywczych i pomocniczych, w tym chlorofilu.


Świeżość w ustach

Znany z działania alkalizującego, antybakteryjnego i oczyszczającego PhytoLife, może zostać również użyty do sporządzenia płukanki zapobiegającej nieprzyjemnemu zapachowi z ust. W tym celu należy zmieszać 30 ml koncentratu z 60 ml wody. Tak przygotowany płyn można stosować wielokrotnie w ciągu dnia. Stanowi on doskonałą, naturalną alternatywę dla powszechnie znanych płynów do płukania jamy ustnej. 

Cena

Cena jednostkowa butelki PhytoLife zależy istotnie od wielkości zamawianego pakietu. Dostępny jest zestaw 4 butelek. Oczywiście istnieje możliwość zakupu jednej butelki, jednak w tym przypadku cena będzie detaliczna. Ceny hurtowe dotyczą zestawu 4 butelek. Zakupy hurtowe możliwe są jedynie po wcześniejszej rejestracji w Synergy jako Nowy Konsument.

Przeciwwskazania

PhytoLife jest suplementem diety - dodatkiem żywieniowym o naturalnym pochodzeniu. Nie ma żadnych szczególnych przeciwwskazań do jego stosowania. Nie wywołuje również żadnych skutków ubocznych, choć zdarza się, że po spożyciu większych ilości może wystąpić lekko zielonkawe zabarwienie moczu. 

Zestaw łączony z PhytoLife


Źródła:

1. The Alkaline Diet: Is There Evidence That an Alkaline pH Diet Benefits Health?
Gerry K. Schwalfenberg, University of Alberta

2. Therapeutic effect of chlorophyll-a in the treatment of patients with chronic pancreatitis.
Akira Yoshida, University of Tokyo; Osamu Yokono, Tokyo University; Toshitsugu Oda

3. Chlorophyll and Chlorophyllin. Articles, Oregon state University
Jane Higdon, Ph.D. Linus Pauling Institute, Roderick H. Dashwood, Ph.D. Professor of Environmental & Molecular Toxicology; Oregon State University,

4. Can chlorophyll reduce fecal odor in colostomy patients?
Ugeskr Laeger. Christiansen SB, Byel SR, Stromsted H, Stenderup JK, Eickhoff JH.

5. Chlorophyll derivatives - their chemistry, commercial preparation and uses.
Econ Bot. Kephart JC.


Przydatne linki:

 
Synergy Club - Dystrybutor Synergy WorldWide Polska © 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie zabronione.

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Obsługiwane przez usługę Blogger.