Stewia - naturalny słodzik w ProArgi-9+
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3_Dj9R1O7M71D4L-TJFb3xdthJJkz7kMqX0H_ccAeX1A3PQP8CrogIfts1RBHvqpQjrDEPyTEYc419FUascJp_F-3XTp87z5HXHoKsobJdBpWScO13xB_hLonhnVdsRo7sasZb4JswcHU/s1600/Stewia+w+ProArgi9+.png)
Słodzik otrzymywany ze stewii:
- nie fermentuje;
- jest bezkaloryczny;
- całkowicie naturalny;
- nie sprzyja próchnicy zębów;
- może być długo przechowywany;
- nawet 400 razy słodszy od cukru;
- odporny na wysoką temperaturę (do 200 °C);
- jest bezpieczny dla chorych na fenyloketonurię;
- jest całkowicie nieszkodliwy - brak skutków ubocznych;
- nadaje się do słodzenia kwaśnych potraw - jest stabilny w każdym pH: 3-9;
- nie podnosi poziomu cukru we krwi, więc może być używany przez cukrzyków;
Stewia jest w tej chwili jedynym słodzikiem uznanym za bezpieczny dla diabetyków i nie tylko. Bardzo dobrze się stało, że ProArgi9+ jest teraz słodzone tylko nim.
OdpowiedzUsuń