Top Ad unit 728 × 90

Wpływ ProArgi-9+ na ograniczenie utleniania cholesterolu

Na wstępie przypomnijmy, że utleniony cholesterol LDL, nazywany ox-LDL, powoduje stany zapalne arterii, prowadzące niejednokrotnie do miażdżycy.

Naukowcy z Centrum Badań i Innowacji Hughes dokonali ostatnio dwóch przełomowych odkryć związanych z działaniem ProArgi-9+. Jedno z tych badań dowodzi, że ProArgi-9+ ma wpływ na zmniejszenie szkodliwego utleniania cholesterolu LDL, gdzie przyczyną utleniania jest enzym mieloperoksydaza (MPO). W konkluzji drugiego z badań czytamy, że wstępne badania Hughes Center pokazały, że unikalna kombinacja składników ProArgi-9+ silnie hamuje mieloperoksydazy i pomaga w ograniczeniu utleniania cholesterolu LDL

MPO jest enzymem wytwarzanym przez białe ciałka krwi w celu zwalczania infekcji. By zabić bakterie, MPO produkuje utleniające związki chemiczne zbliżone do tych spotykanych w wybielaczach. Niestety substancje te poza bakteriami potrafią zniszczyć przez utlenienie również zdrowe tkanki. Mieloperoksydaza bywa więc jednocześnie przyjacielem i wrogiem naszego organizmu.

Naukowcy z Synergy WorldWide wykazali istotną rolę naturalnych inhibitorów mieloperoksydazy w terapiach suplemenacyjnych układu krążenia. Szef zespołu badawczego, dr Matthew Tripp powiedział: Odkryliśmy, że faktycznie niektóre składniki w Synergy ProArgi 9 Plus działając synergicznie są naturalnymi inhibitorami (pochłaniaczami) MPO. To niespodziewane odkrycie doprowadziło do złożenia tymczasowego zgłoszenia patentowego na ProArgi-9+.

1 komentarz:

  1. To właśnie długofalowe działanie ProArgi 9 Plus daje obniżenie poziomu cholesterolu i w efekcie m. in. dalsze obniżenie ciśnienia (pierwotnie już obniżonego dzięki tlenkowi azotu powstałemu z argininy).

    OdpowiedzUsuń

Synergy Club - Niezależny Dystrybutor Synergy WorldWide Polska © 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie zabronione.

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Obsługiwane przez usługę Blogger.